torsdag 22 september 2011

GODASTE MOROTSKAKAN

Bakade den aboslut godste morotskaka jag någonsin bakat här om dagen. Ni måste testa!

Bakverk som bakas i långpanna får ett stort plus. Enkelt, och så blir det mycket så man kan frysa in och bjuda på när man får oväntat besök!


Kakan
4 st ägg
4 dl
socker
150 gram
smält smör
6 dl
rivna morötter
4 dl
mjöl
2 tsk
bikarbonat
2 tsk
bakpulver
1,5 tsk
kanel

Glasyr
200 gram
Philadelphiaost
150 gram
rumsvarmt smör
3 dl
florsocker
3 tsk
vaniljsocker


Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör och mjöl väl blandat med de torra ingredienserna. Rör sist i de rivna morötterna.

Smöra och bröa långpannan, häll i smeten. Grädda i 175 grader mitt i ugnen ca: 12-15 minuter. Beror lite på hur stor långpannan är. Låt kakan sedan svalna!

Till glasyren är det bara att blanda ihop allt för hand. Ta en elvisp och vispa allt till en slät kräm. Smaka av och tillsätt ev. mer vaniljsocker. Bred krämen över kakan och skär upp den i lagomt stora rutor. Servera och njut!

1 kommentar:

  1. Kul! Vi har vart där några måndagar förut. Ska ni dit på måndag? I sånt fall ses vi.

    SvaraRadera